Bansko Cea mai mare statiunea de ski din Bulgaria
Destinatie

Cele mai bune oferte cazare la hoteluri din Bansko Bulgaria

Bansko- descrierea statiunii

Bansko este statiunea de ski numarul 1 in Bulgaria, se afla in Muntii Pirin la o altitudine de 925m, zona de ski fiind intre 2000-2600m altitudine.Bansko este o statiune complexa, care imbina frumos: modernul cu traditionalul, ofera o multime de optiuni de cazare, restaurante, dar si activitati apres-ski.

Bansko se afla la 540 de kilometri sud de Bucuresti, drumul Bucuresti Bansko se parcurge in aproximativ 7 ore.

Orasul vechi din statiunea Bansko include mai multe cladiri ridicate in secolul al XIX-lea si este listat in Patrimoniul Mondial UNESCO.Turistii pot vizita in aceasta zona cele mai vechi case ale orasului: Casa-muzeu Neofit Rilski, Casa lui Velyan, Biserica St.Trinity, Casa Radonova.

Orasul nou care este dezvoltat chiar vis-a-vis de telecabina are multe hoteluri si apartamente luxoase. Acestea sunt cel mai cautate in sezonul de iarna fiind hoteluri aproape de partia Bansko sau apartamente aproape de partia Bansko.

In ultimi ani, statiunea a fost supusa unor masive investitii, construindu-se noi hoteluri si multe facilitati pentru iubitorii de schi. Aici vom intalni cu preponderenta hoteluri 4 stele Bansko si hoteluri 3 stele Bansko,dar si apartamente moderne. De asemenea la hoteluri 5 stele Bansko se situeaza excelent, cel mai impozant fiind Hotel Kempinski Grand Arena Bansko 5* situat chiar langa partie.

Daca discutam de oferte de cazare Bansko trebuie sa stim ca majoritarea hotelurilor ofera cazare cu mic dejun sau demipensiune.Un numar mai restrans de unitati comparativ cu litoralul bulgaresc,sunt hoteluri All Inclusive Bansko.

Bansko este o statiune intens vizitata de catre iubitorii de ski, insa statiunea se bucura de conditii bune pentru turism pe intreg parcursul anului. Vremea in Bansko este de regula favorabila pentru un sezon lung de ski, care incepe din decembrie si se termina in aprilie. 

In Bansko exista in prezent 18 partii de ski, care insumeaza aproximativ 70 de km. In statiune functioneaza 15 tipuri de ascensoare, prin intermediul carora poti ajunge catre varful tuturor partiilor de ski din statiune. Gondola din statiune urca pana la Banderishka Polyana si ofera acces catre toate partiile de ski. 

Apres-ski: In Bansko vei gasi o multime de baruri si restaurante la baza partiilor, unde poti petrece cu prietenii clipe minunate.

Atractii in apropiere de Bansko:

Melnik - 100 Km – orasul pitoresc - case foarte vechi, ridicate chiar si cu peste 200 de ani in urma. Aici poti admira si o serie de formatiuni de relief inedite – Piramidele de nisip de la Melnik.

Manastirea Rila – 100 km - cea mai mare manastire ortodoxa din Bulgaria, aflata la 1100 metri altitudine. O atractie a locului este si Crucea lui Rafail – realizata dintr-o singura bucata de lemn si decorata cu peste 100 de scene religioase. 

Solicita oferta