Pamporovo Cea mai insorita statiune montana din Bulgaria
Destinatie

Cele mai bune oferte cazare la hoteluri din Pamporovo Bulgaria

Pamporovo - descrierea statiunii

Pamporovo este a treia statiune de ski din Bulgaria,dupa Bansko si Borovets, localizata in Muntii Rodopi, la o altitudine de 1620 de metri. Pamporovo are o clima blanda si, gratie pozitionarii sale sudice, este cea mai insorita statiune montana din Bulgaria. Distanta Bucuresti Pamporovo este de 440 de kilometri, un drum de aproximativ 7 ore.

Statiunea incepe sa devina din ce in ce mai cunoscuta in ultima perioada sub denumirea de Pamporovo Mechi Chal. Prin acest proiect se doreste sa se includa si domeniul schiabil al micului oras Chepelare, aflat la aproximativ 10 kilometri distanta. Astfel te poti bucura in zona Pamporovo de cele doua domenii de ski, fiecare cu partii bune si sisteme de transport prin cablu moderne.

Domeniul schiabil din Pamporovo cuprinde 19 partii, foarte multe dintre acestea destinate incepatorilor si celor cu un nivel de pregatire mediu. Exista si cateva trasee pentru schiorii profesionisti. Pe domeniul schiabil de la Mechi Chal, vom gasi o partie care are o lungime de 2930 m, un nivel mediu de dificultate.

Daca discutam de cazare Pamporovo trebuie sa stim ca majoritarea hotelurilor ofera cazare cu mic dejun sau demipensiune. Un numar mai restrans de unitati comparativ cu litoralul bulgaresc, sunt hoteluri All Inclusive Pamporovo.

Hotelurile din Pamporovo din punct de vedere al localizarii pot fi:

Hoteluri apropiate de partii si de centrul statiunii.

Hotel Perelik de 5 stele, Hotel Orlovets de 5 stele, Hotel Effect Malina Residence de 3 stele, Hotel Snezhanka 3 stele.

Hoteluri mai retrase la o distanta mai mare de centrul statiunii 1-1.5km.

Hotel Belmont Ski & Spa de 4 stele, Hotel Finlandia de 4 stele,Hotel Murgavets de 4 stele.

In Pamporovo dupa ski, te mai poti orienta catre: vizita la patinoar (aflat in centrul statiunii), relaxare la SPA, plimbari cu snowmobilul. De retinut ca la hoteluri de 4 stele Pamporovo si hoteluri de 5 stele Pamporovo exista centre spa moderne si oferte foarte bune pentru proceduri.

De vizitat in apropiere de Pamporovo, Bulgaria.

Chepelare -12 km- poti vizita aici Muzeul Schiului si Sporturilor de Iarna, si Muzeul de Speologie – singurul muzeu dedicat pesterilor din sud-estul Europei.

Manastirea Bachkovo - 54 km- este a doua ca si marime de pe teritoriul Bulgariei, dupa Manastirea Rila.

Plovdiv - 81 km - poti vizita Amfiteatrul Roman din Plovdiv, renovat integral

Solicita oferta