SOZOPOL Experienta autentica bulgareasca
Destinatie

Cele mai bune oferte cazare la hoteluri din Sozopol Bulgaria - Vacante 2024

Sozopol - descrierea statiunii

Sozopol este un oras-statiune din sudul litoralului bulgaresc, situat la 350 de kilometri de Bucuresti. Se afla pe o mica peninsula stancoasa si este impartit, asemanator statiunii Nessebar, intr-o parte noua a orasului si o parte veche. Atat Nessebar cat si Sozopol Bulgaria sunt in patrimoniul mondial UNESCO.

Partea veche (Old Town) a orasului Sozopol este cea mai vizitata de catre turisti si tot partea in care poti lua masa la restaurante cu priveliste superba. Old Town oferă în principal case romantice vechi pentru cazare pentru vacante unice.

In partea noua a orasului (New Town) sunt doua plaje, ambele cu nisip fin: Bamboo si Harmanite. Prima dintre acestea fiind si cea mai amenajata. Harmanite are terase si baruri pe plaja, dar si plaja libera. New Town  ofera cele mai bune oferte de cazare, de la hotel All Inclusive, la hoteluri mici, de familie, pana la bungalouri.

In imediata vecinatate a orasului-statiune Sozopol, poti vizita Castelul Ravadinovo si Aquapark Neptun, ambele localizate in satul Ravadinovo din Bulgaria.

Castelul Ravadinovo este construit in stil medieval, insa este o constructie moderna care a inceput sa se inalte in anii 90. Castelul face parte dintr-un intreg ansamblu, gandit asemenea unui parc de distractii cu diferite atractii. Aici gasim gradinile cu plante exotice, centrul de echitatie, crama, o mica gradina zoologica, baruri si restaurant, alaturi de multe alte facilitati.

Din Sozopol se pot face excursii catre Nessebar si Sunny Beach.

Solicita oferta